Wednesday, June 13, 2007

"Siilike" käis piimanduspäeval.

Sissejuhatuseks mainiks ära pimetesti lõplikud võitjad. Tulemuste tõlgendamisel ja edastamisel osutus suureks takistuseks Hiinas toodetud diktofoni madal kvaliteet.
Võitjad siis järgnevalt:

1. Alma Piim 3,5%
2. Alma Piim 0,05%
3. Balti Lux 2,5%


Jätkuks teeksin ülevaate toimunud üleriigilisest Piimanduspäevast, mis toimus Imaveres. Laktoostitaluvuse klubi "Siilike" oli esindatud 7-liikmelise meeskonnaga.


Piimanduspäeva nime arvesse võttes oli piim ise üllatavalt tagasihoidlikult esindatud, ehk siis üks pastoriseeritud piim (Farmi toodang) ja kaks lüpsivalmidusega lehma (nimed pole teada).


Meeldejäävateks piimatoodeteks olid Saku kandist toodud juust, mida võib Tallinnas leida ainult Kaubamaja Toidumaailmast ning Ekstra nimeline kohupiimakook vaniljekastme ja kirsiga.
Oli ka lähedasemaid kontakte piimandusega - klubi esindaja Mirle osutus julgeks lüpsjaks ja haaras udarad enda kindlasse haardesse, kahjuks ei õnnestunud toodangut maitsta. Samuti külastasime kohalikku Piimandusmuuseumi.

Palusime ka paar kommentaari laktoosiklubi Isa Tauno käest:

"Laktoositaluvuse klubi "Siilike" liikmed said väga laialdase ülevaate piima ajaloost. Kindlasti levitame omadatud teadmisi oma uutele liikmetele igakuiste piimateemalistel koolituspäevadel"

Samuti lisas oma kommentaari klubi ühiskassa juhataja Aron:


"Meie Piimanduspäeva külastus oli väga edukas, nii liikmete teadlikkuse kui, ka klubi PR-üritusena väga edukas. Sai palju uus kontakte ning klubi tulevik paistab helge"


Sõna võtab laktoosiklubi siseasjade operaator Siim :



"Võtsime asja tõsiselt, läksime kohale, proovisime piimatooteid, lüpsime lehma, külastasime muuseumi, vaatasime rahvatantsu. Lollitasime, olime asjalikud ja naersime terve päeva."

Kohtumiseni piimateemalistel koolituspäevadel!

Siit leiab pildimaterjali:
http://orants.planet.ee/siilike/

No comments: